Thursday, June 18, 2009

Κέρδη για το αργό, στα $71

Κέρδη για το αργό, στα $71

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισε τελικά τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του αργού μετά από εναλλαγές προσήμων σε μια συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε άνοδο 56 cents ή 0,8% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 71,03 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήρια εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, το συμβόλαιο διολίσθησε έως το χαμηλό των 69,00 δολ. το βαρέλι στο Globex μετά τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση για τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Το αργό τύπου Brent παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 61 cents ή 0,9% στα 70,85 δολ. το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου για να διαμορφωθούν στα 357,7 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκανα λόγο για αύξηση κατά 300.000 βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 0,3 εκατ. βαρέλια έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά 0,8 εκατ. βαρέλια.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |