Thursday, June 18, 2009

Υποβαθμίζει 22 αμερικανικές τράπεζες η Standard & Poor΄s

Υποβαθμίζει 22 αμερικανικές τράπεζες η Standard & Poor΄s

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων και αναθεώρηση του outlook για 22 αμερικανικές τράπεζες προέβη σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s Ratings Services, συμπεριλαμβανομένων των Wells Fargo, PNC Financial Services Group και KeyCorp. Ο οίκος σημειώνει ότι η εν λόγω κίνηση, αντικατοπτρίζει την άποψη της S&P ότι οι λειτουργικές συνθήκες για την βιομηχανία θα καταστούν λιγότερο ευνοϊκές, με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αυστηρή εποπτεία από τις ρυθμιστικές αγορές".

Ειδικότερα η S&P υποβάθμισε σε «junk» τις Carolina First Bank, Citizens Republic Bancorp, Huntington Bancshares, Synovus Financial και Whitney Holding. Ακόμη οι Capital One Financial, BB&T, Regions Financial και U.S. Bancorp ήταν μεταξύ των τραπεζών που υποβαθμίστηκαν.

Όσον αφορά τον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ, η S&P επισημαίνει ότι βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και αναμένεται να γνωρίσει σημαντικές δομικές αλλαγές. Εκτιμά ότι οι ζημιές στα χαρτοφυλάκια των δανείων αναμένεται να αυξηθούν, προβλέποντας ωστόσο ότι η πρόσφατη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα βοηθήσει τις τράπεζες να καλύψουν αυτές τις απώλειες.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγράψει πάνω από 1,4 τρις. δολάρια σε διαγραφές και ζημιές από το 2007 που ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση.

REPORTER.GR

No comments:

Share |