Thursday, June 18, 2009

Βρετανία: Σε χαμηλό 12 ετών οι παραγγελίες για εξαγωγές τον Ιούνιο

Βρετανία: Σε χαμηλό 12 ετών οι παραγγελίες για εξαγωγές τον Ιούνιο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Πτώση για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο στη Βρετανία καθώς οι παραγγελίες για εξαγωγές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Confederation of British Industry.


Ο δείκτης βιομηχανικών εξελίξεων παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο στο -17, ωστόσο το ισοζύγιο των παραγγελιών για εξαγωγές υποχώρησε στο -52 από -46 το Μάιο, το χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1998.


“Οι παραγγελίες για εξαγωγές δεν έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης από το εξωτερικό για τα βρετανικά προϊόντα,” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του CBI, Ian McCafferty. “Οι συνθήκες για το βιομηχανικό κλάδο Παραμένουν δύσκολες με τις συνολικές παραγγελίες σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.”


Η δημοσκόπηση ανάμεσα σε 566 εταιρείες μεταξύ της 26ης Μαΐου και της 10ης Ιουνίου έδειξε πως ο δείκτης για τις συνολικές παραγγελίες σημείωσε μικρή βελτίωση στις -51 μονάδες τον Ιούνιο από τις -56 μονάδες το Μάιο.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |