Friday, June 19, 2009

Μικρά κέρδη για το αργό λόγω μάκρο- Λίγο πάνω από τα 71 δολ.

Μικρά κέρδη για το αργό λόγω μάκρο- Λίγο πάνω από τα 71 δολ.

Με κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού οι ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων έδειξαν ότι η εικόνα της αμερικανικής οικονομίας βελτιώνεται, δίνοντας ελπίδες στην επενδυτική κοινότητα ότι η ύφεση βρίσκεται στο τέλος της.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου του αργού έκλεισαν κατά 0,5% στα 71,37 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη από την αρχή του έτους στο 60%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου brent ενισχύθηκαν κατά 15 cents στα 70,99 δολάρια το βαρέλι.

Ιδιαίτερη ώθηση έδωσε στην τιμή του αργού η απροσδόκητη ανάκαμψη που κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούνιο στην περιοχή της Philadelphia. Συγκεκριμένα ο δείκτης Philly Fed ανήλθε στις -2,2 μονάδες από τις -22,6 μονάδες το Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -15 μονάδες. Ο κλάδος μεταποίησης της περιοχής ανακοίνωσε τα καλύτερα στοιχεία από το Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι ακόμη αρνητικές.

Η αμερικανική ύφεση έχει χάσει την ορμητικότητα της και μια μικρή ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνει το Conference Board που ανακοίνωσε αύξηση 1,2% για το δείκτη των δεικτών το Μάιο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Η αύξηση ήταν λίγο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν να ενισχυθεί κατά 1,1%.

Επτά από τους δέκα δείκτες αυξήθηκαν το Μάιο, ενώ ο δείκτης των δεικτών βρίσκεται επίσης κατά 1,2% υψηλότερα στο τελευταίο εξάμηνο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |