Friday, June 19, 2009

Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «AAA» για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ

Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «AAA» για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ


Δεν απειλούνται με υποβάθμιση του αξιόχρεού τους οι ΗΠΑ, όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, αν και κάνει λόγο για «σημαντική» αποδυνάμωση των δημοσίων οικονομικών.

Σε έκθεσή του ο S&P αναφέρει ότι σκοπεύει να διατηρήσει την αξιολόγηση «AAA» για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η πιστωτική ισχύς της χώρας εξακολουθεί να υπερακαλύπτει τις αδυναμίες, όπως η διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος».

Τα «ισχυρά» χαρτιά της αμερικανικής οικονομίας σύμφωνα με τον οίκο είναι ο κυρίαρχος ρόλος του δολαρίου στις διεθνείς αγορές, το ανοιχτό εμπόριο και η πολιτική σταθερότητα. Την ίδια ώρα χώρες, που πριν από λίγους μήνες εξέφραζαν ανησυχία για την έκθεση σε αμερικανικό χρέος, το τελευταίο διάστημα σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν σχεδιάζουν δραματικές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιό τους.

Στην Κίνα, ο επικεφαλής του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης και πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Ντάι Σιανγκλόνγκ, δήλωσε χθες ότι η χώρα θα μπορούσε να αυξήσει τις τοποθετήσεις της σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |