Friday, June 19, 2009

ΗΠΑ: Παραδόθηκε στο FBI o πολυεκατομμυριούχος Αλεν Στάνφορντ

ΗΠΑ: Παραδόθηκε στο FBI o πολυεκατομμυριούχος Αλεν Στάνφορντ


Παραδόθηκε στις ομοσπονδιακές αρχές ο Τεξανός πολυεκατομμυριούχος, Άλεν Στάνφορντ και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για μεγάλης έκτασης οικονομική απάτη, αναφορικά με την χορήγηση πιστοποιητικών καταθέσεων που εξέδιδε η τράπεζά του, με έδρα την Αντίγκουα.

Ο Άλεν Στάνφορντ αναμένεται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, σύμφωνα με πηγές των ομοσπονδιακών αρχών, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Associated Press και αναμεταδίδει το Reuters.

Ο 59χρονος πολυεκατομμυριούχος, που είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με το γκολφ και το κρίκετ, παραδόθηκε στις αρχές στη Βιρτζίνια, όπως ανακοίνωσε ο Ντικ Ντεγκέριν, δικηγόρος του Στάνφορντ στο Τέξας. «Παραδόθηκε. Βρίσκεται υπό κράτηση από το FBI», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Στάνφορντ, ο οποίος διέμενε με τη φίλη του στο Φρέντερικσμπουργκ, 80 χιλιόμετρα νοτίως της Ουάσινγκτον.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιές κατηγορίες θα αντιμετωπίσει ο Στάνφορντ, εναντίον του οποίου πάντως εκκρεμεί ήδη αγωγή από την αμερικανική Επιτροπή Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SΕC) με το αιτιολογικό ότι η τράπεζά του (Stanford International Bank Ltd) πούλησε πιστοποιητικά καταθέσεων ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ιδιαιτέρως υψηλά επιτόκια. Για την υπόθεση αυτή ο Στάνφορντ αρνείται ότι έχει γίνει κάποια παρανομία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |