Friday, June 19, 2009

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις στη Forthnet

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις στη Forthnet


(upd) Χαμηλό κρίθηκε το τίμημα που προσέφεραν τα funds Apax και Palmera για την εξαγορά της Forthnet από τους μεγαλομετόχους και οι προτάσεις απορρίφθηκαν. Μάλιστα όπως φαίνεται Αραβες και Ολλανδοί συσπειρώνονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την περαιτέρω βελτίωση της Forthnet στην αγορά. Ήδη οι Αραβες που σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχουν το 35% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου έχουν βγει αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα ενώ με τη σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τοποθετείται Αραβας (Deepak Srinivas Padmanabhan) στην προεδρία της εταιρείας. Και το Ολλανδικό Trust όμως για πρώτη φορά μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο αποκτώντας δύο μέλη. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ολλανδοί ελέγχουν το 20-22% του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως οι βασικοί μέτοχοι δεν αναζήτησαν αγοραστή για την εταιρεία. Ως όφειλαν όμως επεξεργάστηκαν τις προτάσεις που δέχθηκαν αλλά έκριναν το τίμημα ιδιαιτέρως χαμηλό αφού εκτιμούν πως η πραγματική αξία της εταιρείας είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε συνέχεια των από 08.05.2009, 05.06.2009 και 15.06.2009 Ανακοινώσεών μας αντίστοιχα, η Forthnet ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεκτιμώντας την πορεία των μέχρι σήμερα συζητήσεων με διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds) αναφορικά με τις ενδεικτικές προσφορές που έχουν υποβληθεί από αυτά για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, αποφάσισε να μην συνεχίσει τις σχετικές διαδικασίες.

Η Forthnet ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, ότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας την 18η Ιουνίου 2009:

Α) Εκλέχτηκαν ως νέα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ. Edwin Lloyd (ανεξάρτητο μέλος) και Franciscus Johannes Botman, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Γεωργίου Κουτσουδάκη και Ιάσονα Στράτου, για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών.
Β) Κατόπιν της παραίτησης του κ. Ιωάννη Αβέρωφ από την ιδιότητά του ως Πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου ωστόσο θα παραμείνει ανεξάρτητο μέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Deepak Srinivas Padmanabhan, Πρόεδρος του Δ.Σ. (μη εκτελεστικό μέλος)
2. Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)
3. Michael Warrington, μέλος (μη εκτελεστικό)
4. Majid Mohsiin, μέλος (μη εκτελεστικό)
5. Saviour Portelli, Μέλος (μη εκτελεστικό)
6. Αλκιβιάδης Παγιατάκης, μέλος (μη εκτελεστικό)
7. Franciscus Johannes Botman, μέλος (μη εκτελεστικό)
8. Ιωάννης Αβέρωφ, μέλος (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό)
9. Edwin Lloyd, μέλος (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό)

Μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας κος Deepak Srinivas Padmanabhan προέβη στην ακόλουθη δήλωση: ''Μιλώντας εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω τα αποχωρήσαντα μέλη κ.κ. Γεώργιο Κουτσουδάκη και Ιάσονα Στράτο, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας από την ίδρυσή της, για την ουσιαστική τους συνεισφορά στην πορεία της Forthnet. Θα ήθελα, επίσης, να καλωσορίσω τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Cyrte Investments B.V. κο Franciscus Johannes Botman και τον επιχειρηματία, κο Edwin Lloyd, οι οποίοι έχουν σημαντική επενδυτική εμπειρία στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην επιτυχημένη θητεία του κ. Αβέρωφ ως Πρόεδρος και να τον ευχαριστήσω για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στο όραμα της Forthnet.''

REPORTER.GR

No comments:

Share |