Wednesday, June 24, 2009

Αλμα 2,6% για το αργό

Αλμα 2,6% για το αργό

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού οι επενδυτές είδαν τον «μαύρο χρυσό» ως εναλλακτική επιλογή, στον απόηχο των απωλειών που σημειώνουν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού ενισχύθηκαν κατά 2,6% στα 69,24 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά βρίσκονταν πάνω στα 67 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου brent ενισχύθηκε κατά 1,4% στα 67,94 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αργό ακολουθεί πάνω από δέκα μήνες τώρα την κίνηση των κεφαλαιαγορών, αφού οι επενδυτές στα εμπορεύματα «φοβούνται» να κινηθούν αυτόνομα, υπό τον κίνδυνο νέων απωλειών. Ακολουθούν τις ανακοινώσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας και κυρίως τις διακυμάνσεις των διεθνών αγορών.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια ζήτηση βρίσκεται κατά 2,9% χαμηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Σύμφωνα με τον αναλυτή James Cordier, της OptionSellers.com, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η τιμή του αργού θα βρίσκεται στα 60 δολάρια, αφού θεωρεί ότι πέραν της κατανάλωσης, σοβαρό και πολλές φορές ρυθμιστικό ρόλο στην τιμή παίζει το επενδυτικό παιχνίδι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |