Wednesday, June 24, 2009

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Αδύναμος παρέμεινε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων της Βρετανίας τον Ιούνιο, που αποδίδεται στις ισχυρές πτώσεις πωλήσεων σε καταναλωτικά αγαθά και είδη ρουχισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI).


Ειδικότερα, η έρευνα διανεμητικού εμπορίου του CBI έδειξε το ισοζύγιο των λιανικών πωλήσεων αμετάβλητο στις -17 μονάδες τον Ιούνιο από το Μάιο. Σημειώνεται πως το ισοζύγιο διαμορφώνεται από την διαφορά μεταξύ του ποσοστού των λιανοπωλητών που καταγράφουν ανοδικές πωλήσεις και του ποσοστού εκείνων που καταγράφουν μειωμένες πωλήσεις.


Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν το ισοζύγιο να διαμορφωθεί στις -16 μονάδες.


“Οι αδύναμες πωλήσεις του Ιουνίου δείχνουν ότι οι λιανικές δραστηριότητες δεν βελτιώνονται καθόλου”, όπως δήλωσε ο Andy Clarke, πρόεδρος της επιτροπής διανεμητικού εμπορίου της CBI. “Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για μια συνεχή ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις στους επόμενους μήνες”, συμπλήρωσε.


Για τον Ιούλιο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της CBI, το ισοζύγιο θα διαμορφωθεί στις -21 μονάδες.


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 28 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου και συμμετείχαν σε αυτή 146 επιχειρήσεις.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |