Wednesday, June 24, 2009

Μικρές απώλειες για το αργό

Μικρές απώλειες για το αργό

Με απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά από την ανακοίνωση των αποθεμάτων την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουνίου, τα οποία κατέδειξαν αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης, θέτοντας σε προβληματισμό την επενδυτική κοινότητα σχετικά με την κατανάλωση. Ειδικότερα, το αργό διαμορφώθηκε στα 68,67 δολάρια το βαρέλι με πτώση 57 cents, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε στα 68,06 δολάρια, ενώ ακόμα είχε βρεθεί με κέρδη στα 69,86 δολάρια. Αντίθετα, τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent ενισχύθηκαν κατά 0,19% στα 67,75 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, ενώ και τα διυλισμένα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα αργού, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αργό ακολουθεί πάνω από δέκα μήνες τώρα την κίνηση των κεφαλαιαγορών, αφού οι επενδυτές στα εμπορεύματα «φοβούνται» να κινηθούν αυτόνομα, υπό τον κίνδυνο νέων απωλειών. Ακολουθούν τις ανακοινώσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας και κυρίως τις διακυμάνσεις των διεθνών αγορών.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια ζήτηση βρίσκεται κατά 2,9% χαμηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Σύμφωνα με τον αναλυτή James Cordier, της OptionSellers.com, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η τιμή του αργού θα βρίσκεται στα 60 δολάρια, αφού θεωρεί ότι πέραν της κατανάλωσης, σοβαρό και πολλές φορές ρυθμιστικό ρόλο στην τιμή παίζει το επενδυτικό παιχνίδι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |