Thursday, May 21, 2009

Σημαντικές απώλειες για τη στερλίνα μετά τα νέα από την S&P

Σημαντικές απώλειες για τη στερλίνα μετά τα νέα από την S&P


Απότομη πτώση για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ μετά την υποβάθμιση του outlook για την οικονομία της Μ.Βρετανίας από την S&P.

Η στερλίνα στην αρχή της ημέρας διαπραγματευόταν πάνω από τα 1,58 δολάρια ανά στερλίνα, για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, ωστόσο τα νέα από την S&P έδωσαν το έναυσμα για απότομη αναστροφή, παρέχοντας παράλληλα στήριξη στο δολάριο το οποίο βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση έναντι των βασικών νομισμάτων.

Αυτή τη στιγμή η στερλίνα καταγράφει απώλειες 0,66% έναντι του δολαρίου στα 1,5633 δολάρια ανά στερλίνα, υποχωρεί 0,92% έναντι του ευρώ, στις 0,8825 πέννες ανά ευρώ, ενώ σημειώνει πτώση 0,94% έναντι του γεν στα 147,88 γεν ανά στερλίνα.

Παρά το γεγονός ότι η S&P επιβεβαίωσε την ισχύουσα αξιολόγηση ΑΑΑ, υποβάθμισε το outlook λόγω της εκτίμησης ότι -ακόμα και με σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής- το καθαρό χρέος της γενικής κυβέρνησης θα μπορούσε να φτάσει το 100% του ΑΕΠ και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

"Οι τοποθετήσεις σε δικαιώματα αγοράς της στερλίνας καταγράφουν κέρδη μετά τα νέα αυτά,” αναφέρει ο επικεφαλής πωλήσεων hedge funds της Mizuho, Neil Jones.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |