Thursday, May 21, 2009

Βρετανία: Άνοδος μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των λιανικών πωλήσεων Απριλίου

Βρετανία: Άνοδος μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των λιανικών πωλήσεων Απριλίου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και πάλι οι λιανικέ πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να προσαρμόζονται στην ύφεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Office for National Statistics (ONS).

Οι εποχικά προσαρμοσμένες πωλήσεις αυξήθηκαν 0,9% τον Απρίλιο, ενώ η αύξηση του Μαρτίου αναθεωρήθηκε στο 1,1%. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,6%, ενώ η αύξηση του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 0,9%.

Τα μεγέθη ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, καθώς οι οικονομολόγοι ανέμεναν κατά μέσο όρο αύξηση 0,5% σε μηνιαία βάση και 2,5% σε ετήσια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τα στοιχεία για τον Απρίλιο είναι τα πρώτα που υπολογίζονται με τη νέα μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται και οι αναθεωρήσεις των προηγούμενων στοιχείων, ανέφερε εκπρόσωπος της ONS.

Η άνοδος σε ετήσια βάση οφείλεται κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων στην κλωστοϋφαντουργία, είδη ρουχισμού και υπόδησης, στα πολυκαταστήματα και στα μεγάλα καταστήμα τροφίμων.

Αντίθετα, οι πωλήσεις οικιακών ειδών εξακολούθησαν να υποχωρούν, γεγονός που αντανακλά τη συνεχιζόμενη κάμψη των τιμών και τη μειωμένη δραστηριότητα του κλάδου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |