Thursday, May 21, 2009

Έγκριση δικαστή για δάνειο αναδιάρθρωσης $4,9 δισ. σε Chrysler

Έγκριση δικαστή για δάνειο αναδιάρθρωσης $4,9 δισ. σε Chrysler


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Dow Jones)-- Δικαστική έγκριση εξασφάλισε σήμερα η Chrysler LLC για να λάβει το πλήρες ποσό του δανείου των 4,96 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ και Καναδά, ενώ προχωρά η διαδικασία της για το σχηματισμό στρατηγικής συμμαχίας με την Fiat SpA (FIATY).

Ο δικαστής Arthur Gonzalez του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Μανχάταν υπέγραψε την λήψη της χρηματοδότησης. Όταν η Chrysler είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο Πτωχευτικό Δίκαιο, ο Gonzalez είχε αποφανθεί τότε πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να λάβει μόνο μέρος των χρημάτων.

Η έγκριση από τον Gonzalez έρχεται καθώς η Chrysler προετοιμάζεται να ζητήσει από το δικαστή να εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα την πώληση του μεγαλύτερου όγκου των παγίων της σε νέα εταιρεία, την οποία θα ελέγχoυν η Fiat, η Ένωση Εργαζομένων στις Αυτοκινητοβιομηχανίες (UAW) και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και Καναδά.

Κατά την ακρόαση της Τετάρτης, ομάδα από συνταξιοδοτικά ταμεία της Ιντιάνα που τάσσονται κατά της πώλησης της Chrysler προσπάθησε να μπλοκάρει τη λήψη της πλήρους χρηματοδότησης. Ωστόσο, ο Gonzalez αρνήθηκε να ακούσει το επιχείρημα τους διότι έχασαν την προθεσμία για να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στο δικαστήριο.

Το ποσό των 4,9 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προέρχεται από την αμερικανική κυβέρνηση, είναι ενισχυμένο σε σχέση με την αρχική χρηματοδότηση των 4,1 δισ. δολαρίων που είχε συμφωνηθεί.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |