Thursday, May 21, 2009

Επίσημη προσφορά της Fiat για την Opel

Επίσημη προσφορά της Fiat για την Opel



ΜΙΛΑΝΟ (Dow Jones)-- Την επίσημη προσφορά της για τις ευρωπαϊκές θυγατρικές της General Motors Corp.(GM), Adam Opel AG and Vauxhall, υπέβαλλε η Fiat SpA (F.MI), όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης που απέστειλε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου, η αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στο Τορίνο ανέφερε πως εάν και εφόσον οριστικοποιηθεί το deal, η νέα εταιρεία θα συγχωνευτεί με την Fiat Group Automobiles, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού στην Chrysler, και την Opel.

Η Fiat εμφανίζεται πρόθυμη να εξαγοράσει τις θυγατρικές της GM Europe για να τις συγχωνεύσει με τις δικές της δραστηριότητες στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών και με την Chrysler. Και αυτό στο πλαίσιο της τολμηρής προσπάθειας της μέσω κρατικών κεφαλαίων να χρηματοδοτήσει τη μείωση στην υπερβάλλουσα προσφορά της διεθνούς αγοράς, μέσω οριζόντιας συγχώνευσης παρεμφερών brands μαζικής κατανάλωσης.

Η General Motors πουλά την GM Europe, στην οποία περιλάμβάνονται η γερμανική Opel, η βρετανική Vauxhall και η σουηδική Saab, καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια όντας αντιμέτωπη με ενδεχόμενη χρεοκοπία, και μάλιστα αυτό το μήνα.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |