Thursday, May 21, 2009

Κάτω από τα 61 δολ. το αργό

Κάτω από τα 61 δολ. το αργό


Υποχωρεί από τα υψηλά έξι μηνών που κατέκτησε τις προηγούμενες ημέρες η τιμή του αργού, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και της παγκόσμιας ανάπτυξης, στον απόηχο των απαισιόδοξων προβλέψεων της Fed.

Ακολουθώντας τις χρηματιστηριακές αγορές, η τιμή του αργού επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνάντηση της αμερικανικής Fed στα τέλη Απριλίου, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εξακολουθούν να βλέπουν “σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους” στις προοπτικές της οικονομίας.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, αναθεώρησαν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την οικονομία, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρυθμό συρρίκνωσης από 1,3% έως 2% στο δ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, από 0,5% με 1,3%, προηγουμένως.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιουλίου βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί 1,48 δολ. ή 2,4% στα 60,56 δολ. το βαρέλι, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στα 60,90 δολ.

Εξάλλου, η τιμή του αργού τύπου Brent Ιουλίου υποχωρεί σε ποσοστό 2,4% στα 59,15 δολ. το βαρέλι στο ICE futures exchange του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές συναλλαγές το συμβόλαιο με άνοδο 3,2% αναρριχήθηκε στα 62,04 δολ. το βαρέλι, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Νοεμβρίου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |