Friday, April 24, 2009

ΗΒ: Πρόθεση ΔΠ με premium 70% για ATH

ΗΒ: Πρόθεση ΔΠ με premium 70% για ATH


Την πρόθεση της να προχωρήσει σε νέα δημόσια πρόταση για εξαγορά μέχρι του 100% της επενδυτικής Αθηνά, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα. Το ΔΣ της τρίτης μεγαλύτερης κυπριακής τράπεζας, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία όπως προχωρήσει σε ανακοίνωση πρόθεσης διενέργειας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Αθηνά για την απόκτηση ποσοστού μέχρι και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της. Η αντιπαροχή που θα προσφερθεί είναι μία μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας για κάθε τρεις μετοχές της Αθηνά. Η μετοχή της Αθηνά έκλεισε χθες στα €0,22 και της Ελληνικής στo €1,12. Η καθαρή εσωτερική αξία της Αθηνά στις 31 Μαρτίου 2009 ήταν €0,4082 ανά μετοχή.

Η Ελληνική Τράπεζα και τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση με αυτήν κατέχουν ήδη 85.590.811 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 78,6% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Αθηνά.

Η οριστική απόφαση για διενέργεια δημόσιας πρότασης τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2009, για έκδοση των μετοχών που θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για τις μετοχές της Αθηνά. Σε περίπτωση που δεν ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ελληνική Τράπεζα δεν προτίθεται να προσφέρει ως αντάλλαγμα μετρητά.

Η οριστική απόφαση για διενέργεια δημόσιας πρότασης θα ανακοινωθεί το αργότερο εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση της πρόθεσης, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στις 27 Μαρτίου 2007, η Ελληνική αποφάσισε να διατυπώσει δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Αθηνά για την απόκτηση ποσοστού μέχρι και 50% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου της. Μία μέρα αργότερα, δηλαδή στις 28 Μαρτίου 2007, δημόσια πρόταση για εξαγορά της Ελληνικής ανακοίνωσε και η SFS.

Στις 3 Μαΐου 2007, η Ελληνική ανακοίνωσε αναθεωρημένη ΔΠ προς την Αθηνά για την απόκτηση ποσοστού μέχρι και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αθηνά. Μετά τη λήξη της ΔΠ, το ποσοστό συμμετοχής της HB στην ATH διαμορφώθηκε στο 77,8%.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |