Friday, April 24, 2009

Αλμα 4% για το αργό- Στα 51,5 δολάρια

Αλμα 4% για το αργό- Στα 51,5 δολάρια

Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε ανοδο το αργό, σημειώνοντας το καλύτερο σερί ανόδου των τελευταίων δύο μηνών, στον απόηχο της πτώσης του δολαρίου που αντιστάθμισε τις ανησυχίες για πτώση της ζήτησης. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού διαμορφώθηκαν στα 51,55 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας ανοδο 3,9%. Σε επίπεδο εβδομάδας, το αργό σημείωσε κέρδη που αγγιξαν το 2,4%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του brent ενισχύθηκε κατά 3,2% κλείνοντας στα 51,73 δολάρια το βαρέλι.

Εκτός από την θετική επίδραση που είχε η πτώση του δολαρίου στην τιμή του αργού, σημαντική ώθηση έδωσε και η ευφορία που επικρατεί στις αγορές, συμφωνούν οι αναλυτές. Τα κέρδη που σημειώνουν οι κεφαλαιαγορές δείχνουν ξεκάθαρα ότι είμαστε πολύ κοντά στον πάτο, και ότι έπεται η ανάκαμψη.

Από τη μεριά του δολαρίου, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 1% σε σχέση με το ευρώ, ενώ η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,3276 δολάρια/ευρώ, από 1,3144 δολάρια/ ευρώ χθες.

Σημαντική ώθηση την τελευταία μισή ώρα έδωσε στο αργό η ανακοίνωση για τα πρώτα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία του stress test των 19 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, όπου αν και χρησιμοποιήθηκαν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, μερικές από τις τράπεζες διαθέτουν σημαντική κεφαλαιακή επάρκεια ώστε να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες του 2009.

REPORTER.GR

No comments:

Share |