Friday, April 24, 2009

Fed: Τα πρώτα στοιχεία για τα "τεστ κοπώσεως"

Fed: Τα πρώτα στοιχεία για τα "τεστ κοπώσεως"

Επιπλέον κεφάλαια θα πρέπει να θέσουν στην άκρη οι 19 μεγάλες τράπεζες που συμμετείχαν στα τεστ κοπώσεως έως και το 2011, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Fed εξέδωσε ανακοίνωση-οδηγό προς το κοινό για την καλύτερη κατανόηση των αποτελεσμάτων των τεστ κοπώσεως που ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου και θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου. Η νομισματική αρχή διαπίστωσε πως η πλειονότητα των αμερικανικών τραπεζών διαθέτουν κεφαλαιακά επίπεδα που ξεπερνούν τα αναγκαία.

Η κεντρική τράπεζα δεν ανακοίνωσε ωστόσο τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις για το ύψος των ζημιών που χρησιμοποιήθηκαν στα “τεστ κοπώσεως”, αν και έκανε σαφές πως οι 150 αναλυτές, οικονομολόγοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και όχι μόνο που ασχολήθηκαν με τη διενέργεια των τεστ έλεγξαν διεξοδικά τα μεγέθη των τραπεζών.

"Δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας και τις πιθανές ζημιές στο τραπεζικό σύστημα, οι επόπτες θεώρησαν συνετό για τις μεγάλες τράπεζες συμμετοχών να διακρατήσουν επιπλέον κεφάλαια ως δικλείδα ασφαλείας έναντι υψηλότερων των εκτιμήσεων ζημιών” αναφερόταν στην έκθεση.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |