Friday, April 24, 2009

Στους 20 καλύτερους Αμερικανούς CEOs όλων των εποχών ο Buffett

Στους 20 καλύτερους Αμερικανούς CEOs όλων των εποχών ο Buffett


Την 16η θέση στη λίστα με τους καλύτερους διευθύνοντες συμβούλους στην ιστορία των ΗΠΑ κατέκτησε ο Warren Buffett.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τη λίστα κατάρτισε η Condé Nast Portfolio από κοινού με επιτροπή καθηγητών σχολών διοίκησης επιχειρήσεων. Βασικά κριτήρια ήταν η δυνατότητα των CEOs να δημιουργούν ή να καταστρέφουν αξία για τους μετόχους τους, η υιοθέτηση καινοτόμων εφαρμογών και οι ικανότητες διοίκησης των ομίλων τους.

Στην έκθεση που συνόδευε τη λίστα οι Kevin Maney και Liz Gunnison ανέφεραν πως αν και ο "Warren Buffett δεν θεωρείται πρωτοπόρος, δεν παύει να είναι σπουδαίος φιλόσοφος. Είναι ο Βούδας των επιχειρήσεων. Θεωρούμε πως αυτό αν μη τι άλλο μετρά”.

Ο Buffett βρίσκεται μία θέση κάτω από τον Reuben Mark, που ναι μεν ήταν “βαρετός” επιχειρηματίας, αλλά κατάφερε να “κάνει την Colgate βασιλιά της στοματικής υγιεινής”.

Στην 17η θέση βρίσκουμε την Katharine Graham της Washington Post, που ήταν στενή φίλη του Buffett. Η Graham απεβίωσε το 2001.

Ο φίλος και παρτενέρ του Buffett στο bridge και επίσης φιλάνθρωπος Bill Gates της Microsoft βρίσκεται στην 10η θέση της λίστας, ενώ την κορυφή καταλαμβάνει ο Henry Ford.

Τέλος, καταρτίστηκε λίστα και με τους 20 χειρότερους διευθύνοντες συμβούλους όλων των εποχών στις ΗΠΑ, με τον Dick Fuld της Lehman Brothers να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |