Tuesday, April 7, 2009

ΗΠΑ: Νέο κυβερνητικό σχέδιο κατά της εξαπάτησης δανειοληπτών

ΗΠΑ: Νέο κυβερνητικό σχέδιο κατά της εξαπάτησης δανειοληπτών


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (Dow Jones)-- Νέα προσπάθεια για την πάταξη των φαινομένων απάτης στην αγορά ενυπόθηκου δανεισμού, αλλά και σε περιπτώσεις παράνομης “διάσωσης” από κατάσχεση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σημειώνεται πως οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για κρούσματα απάτης στη στεγαστική αγορά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο πληθαίνουν, μετά το σπάσιμο της “φούσκας” στην αγορά κατοικίας. Η κυβέρνηση Obama ανησυχεί πως οι απατεώνες θα βρουν εύκολα θύματα στους δανειολήπτες που ψάχνουν εναγωνιωδώς ανακούφιση στο κρατικό σχέδιο για παροχή βοήθειας σε περίπου 9 εκατ. Αμερικανούς να αποκτήσουν ευνοϊκότερους όρους στα στεγαστικά δάνεια τους. Το εν λόγω σχέδιο -που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο- έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον δανειοληπτών με προβλήματα, άτομα που η κυβέρνηση θεωρεί πως θα είναι οι βασικοί στόχοι απατεώνων.

"Οι Αμερικανοί δανειολήπτες χρειάζονται απεγνωσμένα την ανακούφιση που προσφέρει το πρόβλημα, και το τελευταίο πράγμα που έχουν τώρα ανάγκη είναι να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, καθώς προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους” δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Timothy Geithner.

Στο πλαίσιο κοινής ανακοίνωσης, τα υπουργεία Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Στεγαστικής Αγοράς και Αστικής Ανάπτυξης, καθώς και η ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και η γενική εισαγγελία της πολιτείας του Ιλλινόις ανέφεραν πως θα επιταχύνουν τις προσπάθειες για να μοιρασθούν τους πόρους και τις πληροφορίες με στόχο την καταπολέμηση της στεγαστικής απάτης και των ψεύτικων σχέδιων διάσωσης δανειοληπτών.

Η FTC ανακοίνωσε πως έχει εντοπίσει 71 εταιρείες με ύποπτες διαδικτυακές ή έντυπες διαφημίσεις που στοχεύουν σε δανειολήπτες με προβλήματα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |