Friday, March 20, 2009

MPB: Προς έκδοση αξιογράφων €250 εκ.

MPB: Προς έκδοση αξιογράφων €250 εκ.


Την έκδοση αξιογράφων κεφαλαίου μέχρι €250 εκ. σε μία ή περισσότερες σειρές, ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρία το ΔΣ της Marfin Popular Bank με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, τα δικαιώματα και οι αξιώσεις των κατόχων των αξιογράφων κεφαλαίου θα είναι μειωμένης εξασφάλισης (subordinated) και δευτερευούσης προτεραιότητας προς τις αξιώσεις των πιστωτών, που περιλαμβάνουν τους καταθέτες της τράπεζας, αλλά θα έχουν προτεραιότητα έναντι των μετόχων της τράπεζας.

Τα αξιόγραφα κεφαλαίου που θα εκδοθούν δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης αλλά θα μπορούν, κατ’ επιλογή της τράπεζας, κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, να εξαγορασθούν στο σύνολό τους στην ονομαστική τους αξία μαζί με οποιουσδήποτε δεδουλευμένους τόκους, πέντε χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης τους ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία πληρωμής τόκου που ακολουθεί.

Τα αξιόγραφα θα φέρουν σταθερό επιτόκιο 7% και ο τόκος θα είναι πληρωτέος κάθε τρεις μήνες. Θα προσφερθούν αρχικά σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, σε επαγγελματίες επενδυτές και σε πρόσωπα τα οποία θα επενδύσουν τουλάχιστον €50.000 έκαστο.

Σε μεταγενέστερο στάδιο πιθανόν να εξετασθεί η προσφορά των αξιογράφων κεφαλαίου και στο ευρύ κοινό μέσω Δημοσίας Προσφοράς.

Τα αξιόγραφα κεφαλαίου θα περιληφθούν στα βασικά ίδια κεφάλαια της Τράπεζας μετά από σχετική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Η Τράπεζα προτίθεται, τέλος, να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των αξιογράφων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |