Friday, March 20, 2009

Ρωσία: Αυξάνεται με ταχύ ρυθμό ο μακρύς κατάλογος των ανέργων

Ρωσία: Αυξάνεται με ταχύ ρυθμό ο μακρύς κατάλογος των ανέργων

Ακόμη 300.000 Ρώσοι προστέθηκαν το Φεβρουάριο στο μακρύ κατάλογο των ανέργων της Ρωσίας, αυξάνοντας τον αριθμό των συνολικών απολύσεων από το Δεκέμβριο σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων έφτασε το Φεβρουάριο τα 6,4 εκατομμύρια, ενώ αρνητικές είναι και οι προοπτικές για το μέλλον με τις ρωσικές επιχειρήσεις να συνεχίζουν τις περικοπές θέσεων εργασίας και τον Απρίλιο.

Οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι αισθητές και στη ρωσική οικονομία με το ποσοστό των λιανικών πωλήσεων να σημειώνει πτώση κατά 2,4% το Φεβρουάριο και την κυβέρνηση να συνεδριάζει για ένα νέο αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν θα μπει στη διαδικασία να τυπώσει χρήμα για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και ότι δεν πρόκειται να καταφύγει στον ξένο δανεισμό. Μάλιστα ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενισχύσει οικονομικά καμία χώρα, παρά μόνο αυτές που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |