Friday, March 20, 2009

Fed: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος για το TALF

Fed: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος για το TALF


Αιτήματα ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ έλαβε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης από επενδυτές για την άντληση κεφαλαίων από τη νομισματική αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος TALF των 200 δισ. δολαρίων.

Η Fed ανακοίνωσε πως έχει λάβει αιτήσεις που σχετίζονται με τιτλοποιήσεις δανείων από αυτοκίνητα ύψους 1,9 δισ. δολαρίων και αιτήσεις για 2,8 δισ. δολάρια από την αγορά πιστωτικών καρτών. Δεν έλαβε αιτήσεις για δάνεια που σχετίζονται με την αγορά χρεογράφων από την τιτλοποίηση φοιτητικών δανείων ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Κεντρική Τράπεζα προσφέρει δάνεια σε θεσμικούς επενδυτές για την αγορά νέων χρεογράφων που προέρχονται από την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίων πιστωτικών μη ενυπόθηκων δανείων (ABS), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κλασικούς αγοραστές δανείων πιστωτικών καρτών και αυτοκινήτων να έχουν μόχλευση με προεξοφλητικό επιτόκιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, William Dudley, δήλωσε πως "πρόκειται για καλή εκκίνηση για το πρόγραμμα που θα συνεχίσουμε να κτίζουμε στο μέλλον”.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |