Friday, March 20, 2009

Ην. Βασίλειο: Μείωση 60% στην παραγωγή οχημάτων το Φεβρουάριο

Ην. Βασίλειο: Μείωση 60% στην παραγωγή οχημάτων το Φεβρουάριο


Πτώση 60% σημειώθηκε στην παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο για το μήνα Φεβρουάριο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, συνεχίζοντας την απότομη μείωση της παραγωγής στη χώρα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Ειδικότερα η παραγωγή διαμορφώθηκε στα 65.647 οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία που σημοσίευσε το σωματείο κατασκευαστών και εμπόρων μηχανοκίνητων οχημάτων, SMMT.

Η παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε 59% στα 59.777 αυτοκίνητα, ενώ η παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων μειώθηκε 72%, στα 5.870 οχήματα. Η συνολική παραγωγή για τους δύο πρώτους μήνες του έτους σημείωσε πτώση 60% και διαμορφώθηκε στα 135.402 οχήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μείωσης της ζήτησης για επαγγελματικά οχήματα, είναι η κακή κατάσταση στη οποία βρίσκεται ο κατασκευαστής ημιφορτηγών LDV. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, κορυφαία στελέχη της LDV καθώς και μέλη του SMMT, προειδοποίησαν ότι αν η κυβέρνηση δεν προσφέρει ενίσχυση ύψους έως και 5 εκατ. λιρών, η εταιρεία θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η μεγάλη μείωση της παραγωγής το Φεβρουάριο είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης και της ανάγκης να προστατευτεί το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και η βιομηχανική ικανότητα του μηχανοκίνητου κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο” δήλωσε ο επικεφαλής του SMMT, Paul Everitt.

“Έχουν γίνει κινήσεις για την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων, χρειάζεται ωστόσο κρατική στήριξη για τις βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες, ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις, καθώς και σχέδιο απόσυρσης οχημάτων,” κατέληξε ο Everitt.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |