Friday, March 20, 2009

Microsoft: Αισιοδοξία για νέες συνομιλίες με Yahoo

Microsoft: Αισιοδοξία για νέες συνομιλίες με Yahoo

Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo, πέρα από μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, εξέφρασε ο επικεφαλής της Microsoft Στιβ Μπάλμερ.

«Είμαι σίγουρος, πως, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή, θα έχουμε την ευκαιρία να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε» με τη Yahoo, δήλωσε ο Μπάλμερ σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Κάρολ Μπαρτζ, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Ιανουάριο, αντικαθιστώντας τον συν-ιδρυτή της, Τζέρι Γιανγκ, ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά στις προσπάθειες της Microsoft να εξαγοράσει τη Yahoo, έναντι 47,5 δισ. δολαρίων.

Παρόλα αυτά, ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού εξακολουθεί να επιδιώκει τη σύναψη μιας συμφωνίας συνεργασίας με τη Yahoo. «Εκτός και αν κοροϊδεύω τον εαυτό μου, με τον καιρό πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλή ευκαιρία για τη συμφωνία», δήλωσε ο Μπάλμερ.

Οι μετοχές της Yahoo ενισχύονταν, κατά τις πρωινές συναλλαγές, άνω του 4%.

Σύμφωνα με την Μπαρτζ, κάθε μονάδα της Yahoo βρίσκεται στο μικροσκόπιο, καθώς η διοίκηση επιθυμεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της εταιρείας και να την καταστήσει ανταγωνιστικότερη έναντι της Google Παράλληλα, έχει αφήσει ανοιχτό το «παράθυρο» για μια συνεργασία με την Microsoft.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |