Friday, March 20, 2009

Δέσμευση βρετανικής κυβέρνησης για στήριξη αυτοκινητοβιομηχανιών

Δέσμευση βρετανικής κυβέρνησης για στήριξη αυτοκινητοβιομηχανιών


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Η κυβέρνηση του Hνωμένου Βασιλείου προσπαθεί να διασφαλίσει το μέλλον της πλειονότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών τους, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Peter Mandelson.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Sunderland, στη βορειοανατολική Αγγλία, ο Mandelson δήλωσε ότι “θα διασφαλίσουμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι βιώσιμες επιχειρηματικές οντότητες – και αυτό αφορά την συντριπτική τους πλειοψηφία- έχουν μέλλον”.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα εγγυημένων δανείων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και εξετάζει νέα μέτρα για τη στήριξη των εταιρειών αυτών, των προμηθευτών τους και των θυγατρικών χρηματοδότησης τους.

Ο Mendelson συμπλήρωσε ότι, ενώ οι κατασκευαστές πρέπει να μειώσουν την προσφορά λόγω της μείωσης της ζήτησης και της ύφεσης, "είναι ζωτικής σημασίας οι εταιρείες να μην προχωρήσουν σε περικοπές, βλάπτοντας την παραγωγική δυναμικότητα”, ούτως ώστε να είναι αυτές που θα αντιδράσουν όταν η οικονομία ανακάμψει.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |