Friday, March 20, 2009

Άνω του 4% συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας προβλέπει το Ifo

Άνω του 4% συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας προβλέπει το Ifo


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)-- Άνω του 4% θα είναι η συρρίκνωση που θα σημειώσει η γερμανική οικονομία αυτό το έτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο Hans-Werner Sinn του ινστιτούτου Ifo.

Ο πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει ακριβή νούμερα, λέγοντας πως αυτά θα αναφερθούν στην πρόβλεψη της άνοιξης από τα γερμανικά ινστιτούτα των οποίων είναι μέλος το Ifo και η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

“Η Γερμανία αποτελεί σταθεροποιητικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας”, δήλωσε ο Sinn σε συνέντευξη Τύπου. “Στην Γερμανία δεν νιώθουμε ακόμα πραγματικά την κρίση”.

Η κρίση θα αφήσει τα “σημάδια” της κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2009 και το 2010, συμπλήρωσε.

Η πρόβλεψή του είναι πιο επιφυλακτική από την αντίστοιχη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία τον Ιανουάριο εκτίμησε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2,25%.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Peer Steinbrueck ανέφερε σε συνέντευξη του σε εφημερίδα, ότι η οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί περισσότερο από την αρχική εκτίμηση.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Sinn πρόβλεψε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί περισσότερο από 3% κατά την διάρκεια του έτους και ανέφερε πως η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί πλέον του 1,5%.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |