Monday, February 23, 2009

Vodafone: Σχέδια για εκατοντάδες απολύσεις στη Βρετανία

Vodafone: Σχέδια για εκατοντάδες απολύσεις στη Βρετανία


Σε περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη Βρετανία σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες και να θωρακίσει την κερδοφορία της εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με δύο άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα σχέδιά της την Τρίτη. Οι απολύσεις αφορούν στη μονάδα της Vodafone στη Βρετανία, αποκάλυψαν οι ανωτέρω πηγές, χωρίς να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό των περικοπών.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας, Σάιμον Γκόρντον, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Βιττόριο Κολάο, πιέζει τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας να αυξήσουν την κερδοφορία από τις υφιστάμενες δραστηριότητες. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, συμφώνησε να συγχωνευθεί η μονάδα της Αυστραλίας με τη μονάδα της Hutchison Telecommunications στη χώρα.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Κολάο δήλωσε ότι η Vodafone σημειώνει πρόοδο στο σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών κατά ένα δισ. στερλίνες μέχρι το Μάρτιο του 2011. Τα μέτρα αυτά θα έχουν έναν αντίκτυπο στον αριθμό του προσωπικού, είχε προειδοποιήσει τότε.

Το περιθώριο κερδών EBITDA της μονάδας του ομίλου στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 23,2%, το εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Vodafone, το αντίστοιχο περιθώριο ήταν στο 44% και στην Ιταλία στο 44,9%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |