Monday, February 23, 2009

RBS: Σχέδια για μείωση του κόστους κατά 1,4 δισ. δολ

RBS: Σχέδια για μείωση του κόστους κατά 1,4 δισ. δολ

Σχέδια για μείωση του κόστους, άνω του 1 δισ. λιρών Αγγλίας (1,44 δισ. δολ.) κάνει η Royal Bank of Scotland Group Plc, με τον περιορισμό του σκέλους επενδυτικής τραπεζικής, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Στέφεν Χέστερ, προσπαθεί να σώσει την τράπεζα, σύμφωνα με άνθρωποι που γνωρίζει καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H RBS θα χωριστεί σε δύο τμήματα μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς το σχέδιο είναι εμπιστευτικό.

Η μεγαλύτερη υπό κρατικό έλεγχο βρετανική τράπεζα εργάζεται επίσης για την τοποθέτηση περίπου 200 δισ. λιρών σε ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που σχεδιάστηκε για την προστασία των τραπεζών από δυνητικές ζημίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Τον περασμένο μήνα η RBS είπε ότι ενδέχεται να εμφανίσει ζηίες έως 28 δισ. λιρών Αγγλίας, τις μεγαλύτερες παρά ποτέ για βρετανική εταιρεία, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2008 στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της RBS, Νιλ Μούρχαουζ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε επικοινωνία του Bloomberg. Εκπρόσωπος της βρετανικής Financial Investments Ltd., το σώμα που διαχειρίζεται τα μερίδια του κράτους στις τράπεζες, επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Καθώς η τράπεζα σχεδιάζει να παραμείνει στα μεγάλα ανά τον κόσμο οικονομικά κέντρα, θα αποσυρθεί από κάποιες χώρες στην Ασία και θα διακόψει κάποιες γραμμές παραγωγής, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο.

Οι μετοχές της RBS υποχώρησαν πέρυσι 93% καθώς η τράπεζα εμφάνισε ζημίες ύψους 14,3 δισ. δολ. από τοξικά περιουσιακά στοιχεία. Ο δείκτης FTSE All-Shares Banks Index των πέντε μετοχών υποχώρησε την ίδια χρονική περίοδο 68%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |