Monday, February 23, 2009

Βουτιά άνω του 4% για το αργό

Βουτιά άνω του 4% για το αργό

Με σημαντικές απώλειες άνω του 4% διαμορφώθηκε η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς πιθανολογείται ότι η πετρελαϊκή ζήτηση θα σημειώσει μεγαλύτερη κάμψη από αυτή που έχει προβλέψει ο ΟΠΕΚ. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Απριλίου σημείωσε πτώση 4,07% στα 38,40 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ κατέγραψε απώλειες 2,88% στα 39,96 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ, το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας και η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας έχουν προχωρήσει σε μείωση των εκτιμήσεών τους για την πετρελαϊκή ζήτηση αυτό το μήνα εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης. Οι 11 χώρες μέλη του ΟΠΕΚ προχώρησαν σε μείωση της παραγωγής τους στα 25,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από τα 26,3 εκατ. προηγουμένως. Πάντως, το Ιράκ, η Βενεζουέλα και το Ιράν δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι είναι προετοιμασμένοι να μειώσουν εκ νέου την παραγωγή στην επόμενη συνάντησή τους στις 15 Μαρτίου.

«Δεν πρόκειται να δούμε κάποιο παρατεταμένο ράλι στην τιμή του αργού, μέχρις ότου υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι η οικονομία οδεύει σε ανάκαμψη», σημειώνουν οι αναλυτές.

REPORTER.GR

No comments:

Share |