Monday, February 23, 2009

ΗΠΑ: Τα πρώτα 15 δισ. στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

ΗΠΑ: Τα πρώτα 15 δισ. στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

(upd) Περίπου 15 δισ. δολάρια θα δώσει στις Πολιτείες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες των τοπικών κυβερνήσεων να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν. Το εν λόγω πρόγραμμα (Medicaid) αφορά κυρίως οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Τα κεφάλαια αυτά είναι μέρος του προγράμματος διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 787 δισ. δολαρίων, και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του από την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι επικεφαλής ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Earl Devaney, o οποίος θα ηγηθεί του συμβουλείου διαφάνειας και ευθύνης που θα εποπτεύει έαν τα σχέδια διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας βαίνουν ομαλά. Ο Devaney θα συνεργάζεται στενά για την εκπλήρωση του στόχου αυτού με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ομπάμα: Δεσμεύεται να κόψει στο μισό το έλλειμμα μέχρι το 2012

Την υπόσχεση για συρρίκνωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά το ήμισυ μέχρι το τέλος της θητείας του, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους που έχουν αναλάβει την κατάρτιση του προϋπολογισμού που πρόκειται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα. Ο Ομπάμα αυτή την εβδομάδας θα διευκρινίσει το πώς θα πραγματοποιήσει τα προγράμματα για τα οποία είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

«Βρισκόμασταν σε μια απίστευτη έκρηξη δαπανών, ξοδεύουμε χρήματα σε πολύ, πολύ ταχύ ρυθμό, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία μας», σημείωσε χθες το μέλος της Γερουσίας Mitch McConnell στο CNN.

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το δημοσιονομικό έτος 2010, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι ένας προάγγελος της πορείας του ελλείμματος.

«Αν αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση χωρίς να αντιμετωπίσουμε παράλληλα τα ελλείμματα που βοήθησαν στην πρόκλησή της, ρισκάρουμε το να βυθιστούμε σε μία μελλοντική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την έναρξη της συνόδου του Λευκού Οίκου με θέμα τη «Δημοσιονομική Υπευθυνότητα».


REPORTER.GR

No comments:

Share |