Monday, February 23, 2009

Vattenfall: Εξαγορά της Nuon έναντι 10,3 δισ. ευρώ

Vattenfall: Εξαγορά της Nuon έναντι 10,3 δισ. ευρώ



Στην εξαγορά του βραχίονα παραγωγής και διανομής της ολλανδικής εταιρείας κοινής ωφελείας Nuon, έναντι 10,3 δισ. ευρώ, συμφώνησε να προχωρήσει ο σουηδικός ενεργειακός όμιλος Vattenfall.

Στην εξαγορά του βραχίονα παραγωγής και διανομής της ολλανδικής εταιρείας κοινής ωφελείας Nuon, έναντι 10,3 δισ. ευρώ, συμφώνησε να προχωρήσει ο σουηδικός ενεργειακός όμιλος Vattenfall, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η κρατική εταιρεία της Σουηδίας αναμένεται να αποκτήσει αρχικά το 49%, καθώς και τον λειτουργικό έλεγχο, της Nuon. Θα ακολουθήσει μια σταδιακή μεταφορά μετοχών τα επόμενα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε η Vattenfall, η προσφορά αποκλειστικά σε μετρητά για το σύνολο των μετοχών της ολλανδικής εταιρείας ανήλθε σε 8,5 δισ. ευρώ. Συμπεριλαμβανομένων των μετοχών για την εταιρεία παραγωγής και διανομής της Nuon μετά τα μερίσματα του 2008, η αξία της συμφωνίας έφτασε τα 10,3 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του δεύτερου τριμήνου, έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Vattenfall έχασε τη «μάχη» για τη μονάδα παραγωγής και διανομής της ανταγωνίστριας της Nuon, Essent. Η τελευταία πέρασε στον έλεγχο της RWE, έναντι 8,2 δισ. ευρώ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |