Tuesday, February 17, 2009

RIM: Προς πρόσληψη 3.000 εργαζομένων λόγω ζήτησης για Blackberry

RIM: Προς πρόσληψη 3.000 εργαζομένων λόγω ζήτησης για Blackberry


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (AFP)- Στην πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων θα προχωρήσει η καναδική εταιρεία Research in Motion Ltd. (RIM), στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, εν τω μέσω της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία. Υπενθυμίζεται πως η RIM είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα Blackberry.

“Το 2008 αυξήσαμε την υπαλληλική μας βάση κατά 50%. Πραγματοποιούμε συνεχώς νέες προσλήψεις και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε. Η εταιρεία μας επεκτείνεται συνεχώς”, δήλωσε στο AFP ο συν-διευθύνων σύμβουλος της RΙΜ, Jim Balsillie, στο περιθώριο επιχειρηματικής εκδήλωσης.

“Προσλάβαμε περίπου 4.000 άτομα το 2008 και έχουμε ακόμα 3.000 ακάλυπτες θέσεις. Εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε αρκετό κόσμο”, πρόσθεσε.

Η αισιοδοξία που επικρατεί στη Research in Motion έρχεται σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Για παράδειγμα η Nokia (NOK), παρότι είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών χειρός, ανακοίνωσε την περικοπή 1.200 θέσεων στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Επίσης, ο σουηδο-ιαπωνικός όμιλος Sony-Ericsson έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να “κόψει” 2.000 θέσεις.

Σημειώνεται ότι η RIM αύξησε τις πωλήσεις της κατά 66% την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2008 σε σχέση με τo 2007.

“Συνεχίζουμε να παρατηρούμε εκπληκτικό momentum όσον αφορά το Blackberry. Φτάσαμε αισίως στην αποστολή του 50ου εκατομμυριουστού Blackberry” συμπλήρωσε ο Balsillie.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση κινητής τηλεφωνίας, το Mobile World Congress, ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην Βαρκελώνη. Αναμένεται να προσελκύσει 60.000 μέλη της σχετικής βιομηχανίας.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |