Tuesday, February 17, 2009

Λονδίνο: Οι μικρομεσαίοι τα θύματα της κρίσης

Λονδίνο: Οι μικρομεσαίοι τα θύματα της κρίσης


Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Λονδίνο έχουν δεχτεί το ισχυρότερο πλήγμα από την ύφεση, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρίες σε όλη τη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Χρηματοδοτήσεων και Μακροχρόνιων Μισθώσεων (FLA), στην οποία διαπιστώνεται ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνίζονται να εξασφαλίσουν πιστώσεις και αναγκάζονται να προβούν σε απολύσεις προσωπικού για να επιβιώσουν.

Η έρευνα, με δείγμα 1.300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη Βρετανία, έδειξε ότι το 71% των εταιριών αυτού του μεγέθους στο Λονδίνο απάντησαν ότι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τη μείωση των πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών των επιχειρήσεων απάντησαν ότι "έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση προσωπικού, για να αντιμετωπίσουν την ύφεση".

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στη βορειοανατολική Αγγλία και στη Σκοτία, τις οποίες δεν έχει επηρεάσει -τουλάχιστον μέχρι τώρα- η ύφεση, αν και οι επιχειρηματίες δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον.

"Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα προβλήματα στην πρωτεύουσα εξαπλώνονται και σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας και οι μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις περιφέρειες θα αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FLA, Στίβεν Σκλάροφ.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |