Tuesday, February 17, 2009

ΕΚ: Αθωωτική απόφαση για Lepto

ΕΚ: Αθωωτική απόφαση για Lepto


Φαίνεται ότι όντως λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης τα τραπεζικά ιδρύματα δεν έδιναν τα λεφτά που ζητούσε η Leptos . Αθωωτική απόφαση για το Συγκρότημα Εταιρειών Λεπτού, έλαβε τελικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews. H απόφαση αφορούσε την κίνηση της Armonia Estates, ιθύνουσας εταιρείας του Συγκροτήματος Εταιρειών Λεπτού να αποσύρει την πρόθεση της για υποβολή δημόσιας πρότασης με την οποία θα εξαγόραζε μέχρι το 100% των Πανδώρα Επενδύσεις και της Lepto Calypso Hotel.

Η πρόθεση της εταιρείας είχε ανακοινωθεί στις 26 Μαρτίου του 2008 και η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των μετοχών της Πανδώρας ανέρχοταν σε €0,95 ανά μετοχή σε μετρητά και της Lepto Calypso €0,45 ανά μετοχή ως αντιπαροχή σε μετρητά.

Στις 26 Μαΐου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενόψει της επιδείνωσης των διεθνών και εγχώριων χρηματοπιστωτικών συνθηκών και των όρων δανεισμού, αποφάσισε όπως μη προχωρήσει στην οριστικοποίηση της πρόθεσης της δια διατύπωση δημόσιας πρότασης κάτι το οποίο οδήγησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας η ΕΚ συνέλεξε πληροφορίες από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχετικά με το κατά πόσον μπορούσαν ή όχι να δανείσουν το Συγκρότημα Λεπτού ώστε να ευοδωθεί η εξαγορά. Με βάση λοιπόν αυτές τις πληροφορίες φαίνεται ότι όντως λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης τα τραπεζικά ιδρύματα δεν έδιναν τα λεφτά που ζητούσε η Leptos.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Επιτροπή είχε επαφές με περισσότερα από πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για το θέμα αυτό.Μετά από αυτή την εξέλιξη η νομοθεσία προνοεί ότι σε περίπτωση που θελήσει τώρα η Leptos να υποβάλει δημόσια πρόταση θα πρέπει να περάσει ένας χρόνος από την τελευταία την προσπάθεια που ήταν η 26 Μαρτίου του 2008. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα περίπου μήνα δικαιούται να υποβάλει νέα δημόσια πρόταση, με πολύ χαμηλότερη αντιπαροχή εννοείται.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ΕΚ θα δημοσιοποιήσει την απόφαση της σήμερα ή το αργότερο αύριο.

INBUSINESSNEWS.COM

No comments:

Share |