Tuesday, February 17, 2009

Ολυμπιακή: Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις με MIG και Swissport

Ολυμπιακή: Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις με MIG και Swissport

Ξεκίνησαν, χθες, οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, που θα έχουν διάρκεια έως τρεις εβδομάδες, τόσο της Marfin Investment Group (MIG) όσο και της Swissport, μετά την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του πτητικού έργου και την Τεχνική Βάση από την πρώτη και για την επίγεια εξυπηρέτηση από τη δεύτερη.

αυτόχρονα, η ΜΙG αναμένεται, τις επόμενες ημέρες, να ανακοινώσει την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών στο σχήμα της εταιρείας που διεκδικεί την Ολυμπιακή Αεροπορία

Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group, A. Bγενόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠAΣOK, Γ. Παπανδρέου, στα σχέδια της MIG είναι να προχωρήσει σε private placement, ούτως ώστε να συμμετάσχουν οι εφοπλιστές που ενδιαφέρονται με μειοψηφικό ποσοστό και οι οποίοι είναι «φίλα προσκείμενοι στον επενδυτικό όμιλο».

Η MIG ανακοίνωσε χθες και επίσημα ότι υπέβαλε προς τους επενδυτικούς συμβούλους της κυβέρνησης δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ολυμπιακής, μέσω της απόκτησης της εταιρείας «Πάνθεον Α.Ε.» και νέας εταιρείας τεχνικής βάσης, στις οποίες θα περιέλθουν τα περιουσιακά στοιχεία, στο πλαίσιο διαδικασίας αποκλειστικών απευθείας διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και τους συμβούλους της.

Το ύψος της προσφοράς ανέρχεται:

α) στο ποσό των 45,7 εκατ. ευρώ και 16,7 εκατ. ευρώ αντιστοίχως για τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ολυμπιακής και

β) σε ποσό ίσο με την καθαρή θέση της «Πάνθεον Α.Ε.» αφενός και της ως άνω νέας εταιρείας αφετέρου, κατά το χρόνο υπογραφής των σχετικών συμφωνιών.

Η δεσμευτική προσφορά της MIG, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας, υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η έγκριση των τελικών όρων της συναλλαγής από το διοικητικό συμβούλιο της MIG.

Χρηματιστηριακά σχόλια

Εν τω μεταξύ, θετικά είναι και τα σχόλια χρηματιστηριακών εταιρειών, όπως της Alpha Finance, οι οποίες σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ίσως δεν έχει άλλη ευκαιρία να πουλήσει την εταιρεία δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στις αγορές.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μια σειρά λεπτομέρειες, όπως το πώς θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση, ώστε να είναι κερδοφόρα η εταιρεία και οι προθέσεις της MIG αναφορικά με πιθανή αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού της μοντέλου.

H Alpha Finance εκτιμά ότι η MIG έχει καλές πιθανότητες να αποκτήσει την Ο.Α., καθώς οι προσφορές από τον αποτυχημένο διεθνή διαγωνισμό ήταν πολύ χαμηλότερες, δεν διαφαίνεται ενδιαφέρον από άλλη εταιρεία προς το παρόν και η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να μην έχει άλλη ευκαιρία να προχωρήσει στην πώληση της Ολυμπιακής, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στις αγορές.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |