Monday, February 16, 2009

Ιαπωνία: Νέα μέτρα για ανάκαμψη

Ιαπωνία: Νέα μέτρα για ανάκαμψη

Νέα δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας -της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο- φέρεται να προετοιμάζει η κυβέρνηση του Τόκιο, όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τάρο Άσο, αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει σχέδιο για τη σύσταση νέου οικονομικού πακέτου, όπως δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο Γιοσιχίντε Σούγκα, ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το νέο πακέτο αφορά δαπάνες, ύψους είκοσι τρισ. γιεν [JPY=X] (218 δισ. δολάρια). Το Δεκέμβριο, ο κ. Άσο είχε ανακοινώσει δέσμη δημοσιονομικών μέτρων, ύψους 23 τρισ. γιεν, πέραν του πακέτου 26,9 τρισ. γιεν που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Το νέο πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει δημόσια έργα, όπως ο εκσυγχρονισμός αεροδρομίων, λιμένων, σιδηροδρόμων και σχολικών κτηρίων, αναφέρουν δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου.

Τα επιπρόσθετα οικονομικά μέτρα μελετώνται την ώρα που η κυβέρνηση αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει στοιχεία για το ΑΕΠ Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, με αναλυτές να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό συρρίκνωσης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |