Monday, February 16, 2009

ΕΚ: Ενημέρωση για κατάρρευση της Bernard L. Madoff

ΕΚ: Ενημέρωση για κατάρρευση της Bernard L. Madoff


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ήθελε να πληροφορήσει το κοινό τα ακόλουθα σε σχέση με την κατάρρευση της «Bernard L. Madoff Investment Securities LLC»:

Μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες σε σχέση με την κατάρρευση Madoff, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τις υπό την εποπτεία της Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ) να την πληροφορήσουν σε ποιο βαθμό η ίδιες ή οι πελάτες τους είχαν επηρεαστεί από την κατάρρευση της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων «Bernard Madoff Investment Securities LLC». Από τις πληροφορίες που έχει λάβει η Επιτροπή δεν φαίνεται να υπήρξε σημαντικός επηρεασμός.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών των Αγορών Κινητών Αξιών (CESR), προχώρησε στην έκδοση δημόσιας δήλωσης στις 4 Φεβρουαρίου 2009, αναφορικά με την κατάρρευση Madoff η οποία παρέχει πληροφορίες προς τους επενδυτές οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση Madoff. Παράλληλα η CESR προτρέπει τις εποπτευόμενες επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους (CESR public statement - CESR provides information for investors affected by the Madoff Collapse: CESR urges regulated firms to communicate with their clients.)

Στην εν λόγω δήλωση παρέχονται πληροφορίες προς τους επενδυτές οι οποίοι ήταν απευθείας πελάτες της «Bernard L. Madoff Investment Securities LLC» προτρέποντας τους να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα www.madofftrustee.com σημειώνοντας ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής αξίωσης στους εμπιστευματοδόχους είναι η 4η Μαρτίου 2009. Αξιώσεις η οποίες θα υποβληθούν μετά την 4η Μαρτίου 2009 αλλά πριν τη 2α Ιουλίου 2009 θα λαμβάνονται υπόψη αλλά ενδεχομένως να μην έχουν πλήρη κάλυψη. Αξιώσεις οι οποίες θα παραληφθούν από τους εμπιστευματοδόχους μετά τη 2α Ιουλίου 2009 δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Αναφορικά με τους επενδυτές οι οποίοι επηρεάστηκαν έμμεσα από την κατάρρευση Madoff, η CESR προτρέπει τις εποπτευόμενες επιχειρήσεις (ΚΕΠΕΥ, Πιστωτικά Ιδρύματα τα οποία παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και Εταιρείες Διαχειρίσεως ΟΣΕΚΑ) οι οποίες γνωρίζουν για ζημίες τις οποίες ενδεχομένως να υποστούν οι πελάτες τους, να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους πληροφορώντας τους για τα μέτρα που αυτές παίρνουν.

Επιπρόσθετα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με εγκύκλιο της προς τις ΚΕΠΕΥ τις καλεί όπως μελετήσουν προσεκτικά την δημόσια δήλωση της CESR και επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους οι οποίοι έχουν άμεσα ή έμμεσα επενδύσει στην Bernard L. Madoff Investment Securities LLC ή ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση Madoff.

Συμπληρωματικά η CESR καλεί τους επενδυτές οι οποίοι έχουν υπόνοιες ότι έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση Madoff και δεν έτυχαν σχετικής ενημέρωσης από την εποπτευόμενη επιχείρηση με την οποία συνεργάζονται, όπως επικοινωνήσουν άμεσα μαζί της (επιχείρησης) για σχετική ενημέρωση. Σε περίπτωση που αισθάνονται ότι δεν έτυχαν ικανοποιητικής ενημέρωσης, η CESR τους καλεί να προβούν στην υποβολή παραπόνου πρώτα στην επιχείρηση και μετέπειτα, αν δεν ικανοποιηθούν, προς την αρμόδια εποπτική αρχή της χώρας τους.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |