Monday, February 16, 2009

Κάτω από τα 37 δολάρια η τιμή του αργού

Κάτω από τα 37 δολάρια η τιμή του αργού

Σημαντικές απώλειες καταγράφει η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, έχοντας υποχωρήσει κάτω από τα 37 δολάρια το βαρέλι, καθώς πιθανολογείται ότι η ύφεση που πλήττει την αμερικανική οικονομία θα μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Μαρτίου καταγράφει πτώση 1,55% και διαμορφώθηκε στα 36,93 δολάρια το βαρέλι. Σημαντική κάμψη της τάξεως του 3,63% καταγράφει και η τιμή του μπρεντ και διαμορφώνεται στα 42,06 δολάρια το βαρέλι.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, της χώρας με τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή κατανάλωση μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 1974 στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την βρετανική κυβέρνηση, το ΑΕΠ της χώρας το 2009 θα περιοριστεί κατά 3,3%, αναθεωρώντας αρνητικά την εκτίμηση του Νοεμβρίου, η οποία ήταν στα 1,7%. Έως το τέλος του 2009, η βιομηχανική παραγωγή της Μ. Βρετανίας θα έχει σημειώσει συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση είναι απίθανο να ανακάμψει μέχρι το 2010, οπότε και αναμένεται να καταγράψει άνοδο 1% ανά έτος μέχρι το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |