Wednesday, February 11, 2009

Στα 789 δισ. δολάρια ''κόπηκε'' το σχέδιο Ομπάμα

Στα 789 δισ. δολάρια ''κόπηκε'' το σχέδιο Ομπάμα

Στο ποσό των 789 δισ. δολαρίων είναι το πακέτο που αποφασίστηκε από τη Γερουσία σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του σώματος, Max Baucus, ενώ είναι πολύ πιθανό να σταλεί στον πρόεδρο Μ. Ομπάμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας για προσυπογραφή. Μένει πλέον να επεξεργαστούν οι γερουσιαστές τις λεπτομέρειες του προγράμματος, γεγονός όμως που δεν θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, αφού οι ψήφοι ήταν «καθαροί» υπέρ του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι το ύψους του σχεδίου είναι μικρότερο σχετικά με αυτό που είχε εγκριθεί χθες (838 δισ. δολάρια) και σαφώς μικρότερο από αυτό που είχε διατεθεί στην κρίση του σώματος τον περασμένο μήνα (819 δισ. δολάρια). Το σχέδιο που προέκυψε προβλέπει φοροαπαλλαγές και κρατικές δαπάνες για την ενίσχυση της οικονομίας. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Κατά τον γύρο των συνομιλιών των γερουσιαστών, ακουστήκαν όλες οι απόψεις σχετικά με τη διάρθρωση και το ύψος του πακέτου, όμως κανείς γερουσιαστής δεν αρνήθηκε την αναγκαιότητα ενός τέτοιου σχεδίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |