Wednesday, February 11, 2009

Toll Brothers: Πτώση 51% στα κατασκευαστικά έσοδα α΄ τριμήνου

Toll Brothers: Πτώση 51% στα κατασκευαστικά έσοδα α΄ τριμήνου


Πτώση 51% σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο χρήσης τα κατασκευαστικά έσοδα της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας πολυτελών κατοικιών, Toll Brothers, διαμορφούμενα στα 409,3 εκατ. δολάρια. Ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε πως διαθέτει επαρκεί ρευστότητα για να αντεπεξέλθει της υφιστάμενης οικονομικής αναταραχής.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι απομειώσεις που κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο κυμαίνονται στα 100 με 200 εκατ. δολάρια, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Εξάλλου, το ανεκτέλεστο της εταιρείας στις 31 Ιανουαρίου ανερχόταν στα 1,04 δισ. δολάρια, ήτοι 56% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, την ίδια ημερομηνία η εταιρεία διέθετε ρευστά ύψους 1,56 δισ. δολαρίων από 956,6 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός συμβολαίων της Toll που ακυρώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 157, σε σύγκριση με τα 257 της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

“Πολλοί πιθανοί αγοραστές επιφυλάσσονται να δεσμευτούν και περιμένουν κάποια ένδειξη, είτε από την κυβέρνηση, είτε από την αγορά ότι οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toll Brothers, Robert I. Toll.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |