Wednesday, February 11, 2009

Χρεοκόπησε ο οίκος Ferre, στα πρόθυρα οι Valentino και Fendi

Χρεοκόπησε ο οίκος Ferre, στα πρόθυρα οι Valentino και Fendi



Την πόρτα του οίκου Ferre χτύπησε η παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς η κύρια μονάδα παραγωγής και διανομής του κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Κοντά στο «κανόνι» βρίσκονται και οι οίκοι Valentino και Fendi και γι' αυτό εγκαταλείπουν τα ακριβά ντεφιλέ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η IT Holding, ιδιοκτήτρια εταιρία της μάρκας Gianfranco Ferre, ανακοίνωσε ότι η κύρια μονάδα παραγωγής και διανομής Ittierre SpA κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, καθώς δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει κεφάλαια κίνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης μπορεί να επεκταθεί και να περιλάβει το σύνολο της επιχείρησης.
Η IT Holding δεν μπόρεσε να αποπληρώσει εγκαίρως τις δανειακές υποχρεώσεις της, ενώ δεν πλήρωσε και τα δικαιώματα στους σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ που κατασκευάζει (Roberto Cavalli, Versace, C’N’C Costume National, John Galliano), με αποτέλεσμα αρκετοί από τους οίκους που είχαν εκχωρήσει στην IT Holding την άδεια χρήσης της φίρμας τους αρνήθηκαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

Τα συνολικά χρέη της εταιρίας υπολογίζονται σε 300 εκατ. ευρώ.

Πάντως, τα προβλήματα για την ιταλική μόδα δεν σταματούν εδώ. Στα πρόθυρα χρεοκοπίας φαίνεται πως βρίσκονται και οι οίκοι Valentino και Fendi.

Προκειμένου να ξεπεράσουν τον κίνδυνο της πτώχευση, οι γνωστοί οίκοι ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τα πολυδάπανα ντεφιλέ.

IN.GR

No comments:

Share |