Wednesday, February 11, 2009

Κάτω από τα 36 δολάρια το αργό μετά την ανοδο των αποθεμάτων

Κάτω από τα 36 δολάρια το αργό μετά την ανοδο των αποθεμάτων

Σε χαμηλά 3 εβδομάδων βρέθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την νέα αύξηση που σημείωσαν τα αποθέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών, η ανοδος των αποθεμάτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, γι΄ αυτό το λόγο η τιμή των συμβολαίων Μαρτίου του αργού έκλεισε με πτώση 4,3%, σταματώντας στα 35,94 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο πετρέλαιο τύπου brent έκλεισε με πτώση 0,5% στα 44,40 δολάρια το βαρέλι.

Αύξηση 4,7 εκατ. βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 6 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα θεαματική ανοδο. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα διαμορφώθηκαν 350,8 εκατ. βαρέλια, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών, ή αλλιώς την εβδομάδα που πέρασε τα αποθέματα βρέθηκαν κατά 16% υψηλότερα από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας. Οι αναλυτές ανέμεναν ανοδο που δεν θα ξεπερνούσαν τα 3,4 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, τα διυλισμένα αποθέματα διαμορφώθηκαν κατά ένα εκατ. βαρέλια χαμηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου είναι η επόμενη σύνοδος των χωρών μελών του ΟΠΕΚ, όπου αναμένεται η τέταρτη μείωση της παραγωγής του πετρελαίου, μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

REPORTER.GR

No comments:

Share |