Wednesday, February 11, 2009

BoE: Σε "βαθιά ύφεση" η βρετανική οικονομία

BoE: Σε "βαθιά ύφεση" η βρετανική οικονομία


Η βρετανική οικονομία γνωρίζει μια βραχυπρόθεσμη συρρίκνωση "σημαντικά βαθύτερη" απ΄ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί στις προβλέψεις του Νοεμβρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων η Τράπεζα της Αγγλίας στην τελευταία της τριμηνιαία έκθεση για τον πληθωρισμό.

Η βρετανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4% σε ετησιοποιημένη βάση έως το τέλος του α΄ τριμήνου, ενώ ο πληθωρισμός θα διολισθήσει στο 0,5% περίπου στα τέλη του επόμενου έτους, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

Περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής "ενδεχομένως να είναι απαραίτητη", σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, αναγνωρίζοντας ότι η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε "βαθιά ύφεση".

Σημείωσε παράλληλα ότι η μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα σε ιστορικά χαμηλά "ενδεχομένως να έχει ήδη ξεκινήσει να έχει αντίκτυπο στους μηχανισμούς της οικονομίας", ενώ πρόσθεσε ότι η τράπεζα μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην αγορά κυβερνητικών ομολόγων και παγίων από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |