Tuesday, January 13, 2009

RBS: Πουλά το ποσοστό της στην Bank of China

RBS: Πουλά το ποσοστό της στην Bank of China

Στην πώληση του μεριδίου της στην Bank of China ανακοίνωσε πως προχωρά η μεγαλύτερη υπό κρατικό έλεγχο αγγλική τράπεζα, Royal Bank of Scotland, προκειμένου να αναπληρώσει το κεφάλαιο που έχει χάσει εξαιτίας των διαγραφών. Η RBS πρόκειται να διαθέσει στους επενδυτές 10,8 δισ. μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, έναντι 1,68 με 1,71 δολάρια Κονγκ Κονγκ ανά μετοχή, περίπου 8,4% χαμηλότερα από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Bank of China σήμερα στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία του ποσοστού ανέρχεται στα 2,3 δισ. δολάρια.

Διαχειριστές της συναλλαγής έχουν οριστεί η Morgan Stanley και ο κλάδος της RBS, ABN Amro. Ο Στίβεν Χέστερ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της βρετανικής τράπεζας το Νοέμβριο έπειτα από τη διάσωσή της από την κυβέρνηση, αναζητά τρόπους βελτίωσης του ισολογισμού της RBS, μετά τις διαγραφές άνω των επτά δισ. στερλινών που σημείωσε το 2008.

Οι RBS, Bank of America και Goldman Sachs είναι μεταξύ των χρηματοοικονομικών εταιριών που απέκτησαν ποσοστά σε κινεζικές τράπεζες προτού αυτές εισέλθουν στα χρηματιστήρια, το 2005 και το 2006.

REPORTER.GR

No comments:

Share |