Tuesday, January 13, 2009

Infosys: 33% υψηλότερα κέρδη

Infosys: 33% υψηλότερα κέρδη

Αύξηση 33% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Infosys Technologies Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, μετά την αύξηση των παραγγελιών επιδιώκοντας μείωση του κόστους εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 16,4 δισ. ρουπίες (336 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 12,3 δισ. ρουπίες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Κατά μέσον όρο 18 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν υψηλότερα από τα 15,4 δισ. ρουπίες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας ενδέχεται να αποσπάσει περισσότερες παραγγελίες από τους πελάτες που φεύγουν από τις μικρότερες ανταγωνίστριές της, όπως την Satyam Computer Services Ltd. και την Wipro Ltd. Την εβδομάδα που πέρασε συνελήφθη ο πρόεδρος της Satyam Chairman Ramalinga Raju για τη μεγαλύτερη εταιρική απάτη της Ινδίας.

Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν 35% φθάνοντας στα 57,9 δισ. ρουπίες εντός των εκτιμήσεων των 21 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στα 57,1 δισ. ρουπίες.

Η ινδική ρουπία υποχώρησε 19% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πέρυσι, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών ασιατικών νομισμάτων. Η αδύναμη ρουπία αυξάνει την αξία των κερδών της Infosys από τις πωλήσεις που πραγματοποιεί στο εξωτερικό.

Οι μετοχές της Infosys υποχώρησαν χθες 3,6% φθάνοντας στα 1.159,7 ρουπίες στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Πέρυσι οι μετοχές της υποχώρησαν 37%, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών πληροφορικής της Ινδίας. Το 2008 ο δείκτης Sensitive στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, υποχώρησε 52%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |