Tuesday, January 13, 2009

Η MIG θέλει να ενοποιεί την Marfin Popular Bank -Τι σχεδιάζει ο όμιλος

Η MIG θέλει να ενοποιεί την Marfin Popular Bank -Τι σχεδιάζει ο όμιλος

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διάστημα για τον όμιλο της Marfin δηλαδή τόσο την MIG όσο και την Marfin Popular Bank. Tην ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της MIG θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αναδόχων τραπεζών για να οριστικοποιήσουν 3 βασικές παραμέτρους 1) το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα παραμείνει στα 5 δις ευρώ με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία 2) την τιμή της αύξησης κεφαλαίου η οποία δεν μπορεί να είναι διαφοροποιημένη πέραν του εύρους των 5 και 6 ευρώ που έχει ανακοινωθεί και 3) τον χρόνο διεξαγωγής της αύξησης κεφαλαίου η οποία θα ξεκινήσει μάλλον αρχές Μαρτίου.

Θα προηγηθούν οι εγκρίσεις του ενημερωτικού δελτίου από την ΕΚ , οι παρουσιάσεις στο εξωτερικό από το management της MIG και θα ακολουθήσει η αύξηση κεφαλαίου. Ταυτόχρονα άκρως σημαντική θεωρείται η περίοδος 11 με 12 Φεβρουαρίου οπότε και θα ανακοινωθούν τα ετήσια αποτελέσματα της Marfin Popular Bank.

Εκείνη την περίοδο λήγει η κλειστή περίοδος (σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία) οπότε η MIG θα μπορεί να αγοράζει μετοχές της τράπεζας και από 9,5% που ελέγχει να το αυξήσει μεσοπρόθεσμα έως το 30%. Στόχος της MIG είναι να ξεπεράσει το 20% και να αγγίξει το 30% ώστε να ενοποιεί κατ΄ αναλογία την τράπεζα. Η MIG ουσιαστικά θέλει να ενοποιεί την τράπεζα στον ισολογισμό της.

REPORTER.GR

No comments:

Share |