Tuesday, January 13, 2009

Φθηνά αυτοκίνητα ελέω στερλίνας

Φθηνά αυτοκίνητα ελέω στερλίνας


Σύμφωνα με στοιχεία από εισαγωγείς, σε σχέση με τον Γενάρη του 2008 οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εισάγονται σήμερα από Αγγλία, είναι περίπου 2500 ευρώ χαμηλότερες Σημαντικές ευκαιρίες αγοράς εισαγόμενων αυτοκινήτων από την Αγγλία παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες λόγω της μεγάλης πτώσης της στερλίνας έναντι του ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία από εισαγωγείς, σε σχέση με τον Γενάρη του 2008 οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εισάγονται σήμερα από Αγγλία, είναι περίπου 2500 ευρώ χαμηλότερες και αυτό έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στην μείωση της λιανικής τιμής πώλησης.
Η μείωση στην τιμή έχει γίνει αντιληπτή και από τους υποψήφιους αγοραστές. Ιδιαίτερα σε όσους προτιμούν την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και γι’ αυτό το ενδιαφέρον για οχήματα που έχουν εισαχθεί από Αγγλία είναι ιδιαίτερα αυξημένο το τελευταίο διάστημα. Αυξημένες επίσης είναι και οι πωλήσεις οχημάτων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγγραφές μεταχειρισμένων οχημάτων που εισήχθησαν από Αγγλία το 2008 είναι κατά 15% περισσότερες σε σχέση με το 2007 όταν είχαν εγγραφεί 1448 οχήματα. Όπως πληροφορηθήκαμε, η ζήτηση αφορά όλων των ειδών αυτοκίνητα, ακόμα και ιαπωνικά που είχαν εισαχθεί αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως πληροφορούμαστε, έχει παρατηρηθεί αύξηση και στον αριθμό των Κυπρίων που επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία είτε για να αγοράσουν αυτοκίνητο για τους ίδιους, είτε για να το μεταπωλήσουν στην Κύπρο.
Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο η τιμή της στερλίνας να αποδυναμωθεί κι άλλο τις επόμενες βδομάδες είναι ορατό εκτός κι αν προκύψει κάποια θεαματική αλλαγή στην αγγλική οικονομία.

INBUSINESSNEWS.COM

No comments:

Share |