Tuesday, January 13, 2009

Πιθανή πώληση ή συγχώνευση εξετάζει η Elan

Πιθανή πώληση ή συγχώνευση εξετάζει η Elan

Τη Citigroup Global Markets προσέλαβε η Elan Corp., προκειμένου να μελετήσει τις στρατηγικές εναλλακτικές της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιρλανδίας, όπως μια πιθανή συγχώνευση ή πώλησή της.

Στις επιλογές που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται επίσης μια μειοψηφική επένδυση ή μια στρατηγική συμμαχία, αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της. Η μετοχή της εκτινάχθηκε στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου έως 15%.

Η Elan, η οποία παρασκευάζει το φάρμακο Tysabri για την σκλήρυνση κατά πλάκας, είδε πέρυσι τη μετοχή της να βυθίζεται κατά 72% εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια του φαρμάκου και την ικανότητά της να αποπληρώσει χρέος 1,15 δισ. δολαρίων μέχρι το 2011.

«Δεδομένης της πληθώρας επιστημονικών, κλινικών και εμπορικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων στη βιομηχανία, το δ.σ. πιστεύει πως έχει έρθει η στιγμή να ερευνήσει τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Elan, Κίραν ΜακΛάφλιν.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει την έρευνα εγκαίρως, ενώ σημειώνει πως δεν σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες μέχρις ότου επιτευχθεί κάποια συμφωνία.

Οι μετοχές της Elan ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερο από 25% λόγω των εικασιών περί συνομιλιών με την Pfizer


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |