Tuesday, December 30, 2008

Βρετανία: Περαιτέρω πτώση στις τιμές κατοικιών

Βρετανία: Περαιτέρω πτώση στις τιμές κατοικιών

Κατά 9% υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία το 2008 και αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω πτώση το επόμενο έτος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Hometrack. Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε στο Λονδίνο, όπου οι τιμές υποχώρησαν κατά μέσο όρο 10,1%.

Η Hometrack εκτιμά ότι το 2009 οι τιμές στην αγορά στέγης θα υποχωρήσουν κατά 10%. Παράλληλα οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πλέον οι Βρετανοί ιδιοκτήτες κατοικιών δεν διαθέτουν ρευστό, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας έκαναν έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2009, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Μία πιθανή αύξηση θα κοστίσει στις επιχειρήσεις περίπου 300 εκατομμύρια στερλίνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου της χώρας και συγχρόνως προβλέπεται ότι οι μισθολογικές αυξήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυση περισσότερων εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στις 5,73 στερλίνες ανά ώρα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |